Behandlingar

Har du ont i nacken, ryggen eller andra delar av kroppen? Kiropraktik kan vara lösningen för dig. Genom olika behandlingstekniker kan vi hjälpa dig att lindra smärta och förbättra din hälsa på ett naturligt sätt. Kiropraktikbehandlingar kan också hjälpa till att öka rörligheten och minska stelhet i leder, förbättra din hållning, och främja bättre sömn och avslappning. Varför inte prova kiropraktik och upptäcka de fantastiska fördelarna själv? Ta kontakt med oss redan idag och boka din första behandling.

Behandlingstekniker

Vi använder många olika behandlingstekniker. Nedan beskrivs några av de vanligast förekommande:

 • Justeringar: Justeringar är den mest kända behandlingstekniken inom kiropraktik. Denna teknik innebär att kiropraktorn manuellt justerar lederna i ryggraden eller andra delar av kroppen för att återställa normal funktion och rörelse
 • Mobiliseringstekniker: Mobiliseringstekniker innebär att kiropraktorn mjukt rör leder och muskler för att förbättra rörligheten och minska stelhet. Detta är en annan vanlig teknik som används för att behandla muskel- och ledrelaterade besvär och idrottsskador.
 • Postischemiska trycktekniker: Denna teknik innebär att kiropraktorn använder tryck för att öka blodflödet till ett område som är drabbat av muskel- och ledrelaterade besvär eller idrottsskador. Detta kan hjälpa till att minska inflammation och öka läkningsprocessen.
 • Massage: Massage är en annan vanlig teknik inom kiropraktik. Genom att massera de mjuka vävnaderna i kroppen kan kiropraktorn hjälpa till att minska spänningar och öka blodcirkulationen, vilket kan lindra smärta och förbättra rörlighet
 • Stretching: Stretching är en teknik som hjälper till att öka rörligheten och minska stelhet i leder och muskler. Kiropraktorn använder olika stretchingövningar för att hjälpa patienten att återställa normal rörelse och funktion

Utöver dessa tekniker vi också använda kryoterapi, värme och ultraljud för att behandla muskel- och ledrelaterade besvär och idrottsskador. Sammanfattningsvis har vi en bred bas av behandlingstekniker och instrument till vårt förfogande för att skapa en individuellt anpassad behandlingsplan för varje patient.

Vanliga besvär vi kan hjälpa dig med

Vi kan hjälpa dig att med många vanligt förekommande besvär genom att behandla och förebygga störningar i skelett, leder, muskler och nervsystem:

 • Ryggskott
 • Nackspärr
 • Länd- och bröstrygg
 • Nacke
 • Ischias
 • Musarm
 • Tennisarmbåge
 • Golfarmbåge
 • Löparknä
 • Hopparknä
 • Domningar
 • Idrottsskador
 • Arbetsrelaterade besvär

Din trygghet och säkerhet är viktig för oss

Röntgendiagnostik nyttjas med fördel om detta finns tillgängligt eller rekommenderas för att få en bättre bild av dina besvär. Vi gör också tester för att undersöka dina muskler, nerver och rörlighet. Ibland samarbetar vi med din familjeläkare, företagsläkare eller försäkringsläkare för att ge dig den bästa vården. Vi utvärderar resultaten löpande för att säkerställa att du gör framsteg. Dessutom har vi tillgång till expertis från ortopedkirurger och beteendevetare som är specialiserade på funktionshinder och hälsopsykosomatik. Vi är också fullt försäkrade för att säkerställa din trygghet.

Boka tid

Läs mer om våra behandlingar och boka din tid redan idag.

Prislista

Intyg mm500 kr

Behandling Pris
Kiropraktorbehandling 895 kr
Mjukdel/Idrottskadebehandling 895 kr
Fysikalisk/Biomekanisk undersökning 1250 kr
Akuttid eller lö/sö före 07:30 1190 kr
Helger 985 kr
Ny kund, första behandlingen 990 kr


Samtliga behandlingar är kombinationsbehandlingar
och innehåller alltid inslag av både kiropraktisk- samt muskulär mjukdelsbehandling men även idrottsskadebehandling. Kombinationsbehandlingar är mer omfattande och ofta 10-15 minuter längre än enklare behandlingar. Undersökning och behandling görs vid behov av flera diagnoser och ger fler behandlingsalternativ. Detta ger betydligt större chans att komma tillrätta med problemen du söker för.

Avbokning ska ske senast 24 timmar innan bokad behandling. För sen avbokning eller uteblivet besök debiteras behandlingen fullt ut enligt prislistan ovan.

Sekretess

All hälso- och sjukvård i Sverige innefattas av sekretess. Det innebär bland annat att tystnadsplikt gäller vid all behandling på Clavells Kiropraktorklinik. Full sekretess innefattar även eventuella avtal och kontrakt.

Betalningsalternativ

Flera betalningsmetoder finns tillgängliga. Företagskunder samt privata sjukförsäkringskunder faktureras enligt avtal mot en faktureringsavgift om 80 kr/tillfälle.

Legitimerad verksamhet är momsbefriad.
Företaget innehar F-skattsedel.

Vad våra kunder säger

“Mycket nöjd! Kan varmt rekommenderas! Jag fick en akuttid på lördag morgon och detta följdes upp veckan efter. Efter några få hemövningar och tillrättavisanden känner jag mig redan mycket bättre!”

“Onekligen bäst i Västerås då jag träffat samtliga kiropraktorer och även en del naprapater! Utför en ordentlig och gedigen behandling både tidsmässigt och kvalitetsmässigt”


Läs fler omdömen på Eniro